NEWS

Banzai Cup – Goud en Brons in Berlin

By Prince Beaupain | In Geen categorie | on oktober 6, 2019

Ook dit jaar was Karate-do Smaal van de partij bij de Banzai-Cup in Berlijn. Dit internationale  tournooi met meer dan 1100 deelnemers, was tevens een kata-meetpunt voor kwalificatie voor de  Europese Jeugd Kampioenschappen 2020. 

Er zat dus best veel druk op onze deelnemende karateka’s Jamie-Bo, Selina en Matthew om op dit tournooi goed te presteren en met name een internationale podiumplaats te verwerven.

Matthew ging als eerste van start, hij draaide een keurige  Kanku-sho en ging als 3e door naar de 2e ronde. In deze ronde zat het helaas tegen, met 0,1 punt te kort slaagde hij er niet in de 3e ronde te bereiken.  Echt jammer, maar de les is geleerd voor het volgende tournooi.

Kort na Matthew startte Jamie-Bo met de kata Gojushiho-dai. Met deze kata bereikte Jamie-Bo de 2e ronde waarin zij een goede Gojushiho-sho draaide, resultaat de 3e ronde! In de 3e ronde werd de Kanku-sho gedraaid. Hiermee bereikte Jamie-Bo de strijd om de 3e plaats met een 4e ronde. In de 4e ronde draaide Jamie-Bo de kata Unsu, hierin liet ze zien dat trainingen van de afgelopen weken echt effectief zijn geweest, een hele mooie 3e plaats voor Jamie-Bo.

Onze 3e karateka Selina wilde haar Cadetten periode met een klinkend resultaat afsluiten alvorens over te  stappen naar de Junioren. 1e ronde kata Gojushiho-dai, 2e ronde Unsu, 3e ronde Kanku-sho werden alle met “gemak” gewonnen, resultaat finale! In de finale moest Selina het opnemen tegen de Duitse kampioene die de kata Unsu ging draaien. Voor Selina resteerde de kata Gojushiho-sho. Selina wist dat ze een buitengewone krachtige kata moest uitvoeren om een kans te maken tegen de sterke Duitse. Wat heeft zij prachtig karate laten zien. Ze leek wel een tijgerin die haar tegenstander geen schijn van kans gaf. Zelfs een scheidsrechter die op de mat er naast achterover klapte van zijn stoel, bracht haar niet van de wijs. Een verdiende eerste plaats voor Selina! 

Op naar het volgende tournooi, voor Jamie-Bo het WK in Chili.

No Comments to "Banzai Cup – Goud en Brons in Berlin"

Onze Sponsoren