NEWS

Zomervakantie 2015

By admin | In Nieuws | on juli 11, 2015

Zomervakantie 2015

Het is altijd weer een uitdaging om de zomervakantie in te gaan. Wat ga je doen, waar ga je heen, of blijven we thuis. Tja, het is wel een fijn idee dat niets meer moet en dat jezelf mag beslissen wat je gaat doen. Voor mij is de vakantieperiode een moment om te “tanken” om energie op te doen! Energie en motivatie zijn toch de bouwstenen om weer met frisse moed de karate trainingen te verzorgen.

Onze karateschool is nu eenmaal een topschool zeker op het gebied van ontwikkeling. Veel wijze mensen in onze dojo die er voor zorgen dat het karate interessant blijft.

Er zijn al veel zaken aangepast door enthousiaste leden. Onze website heeft een nieuw jasje gekregen, en onze karatefolders zien er moderner uit. Dankzij mensen als Erik Smaal, Maarten Kaales en Prince Beaupain.  Danique van Limbeek heeft ervoor gezorgd dat wij nieuwe trainingspakken hebben gekregen, Edwin Nuesink die  sportassen geregeld heeft en  Erik Smaal  die de wedstrijdtrainingen coördineert. George Brouwer die het WSR(World Shotokan Ryu) een warm hart toedraagt, en vele mensen opleidt naar een hoger niveau. Edu Steevensz, die in de Fortlaan dojo de trainingen gezamenlijk met Prince Beaupain verzorgt, ook met hulp van Petra Bos en Naomi Bleumink-ten Pas.  Allemaal bedankt voor de inzet.

Het karate moet altijd een uitdaging hebben, dat kan door zoeken naar nieuwe ontwikkelingen. Soms is het lastig om te veranderen van het oude naar het nieuwe.

Dit seizoen was voor mij een seizoen van verrassingen. Tijdens de Wereldkampioenschappen in Bremen Duitsland, werd ik gekozen als lid van de scheidsrechterscommissie en een paar maanden later benoemd als Erelid van de Europese scheidsrechterscommissie. Ja, dit is de hoogst haalbare licentie  als internationaal scheidsrechter, mijn droom is realiteit geworden.

Wij hebben allemaal een streven in ons leven, en als je dat hebt bereikt kijk je automatisch even terug! En dan vraag je jezelf af, en nu?

Het antwoord vind je alleen maar terug in de dojo! Trainen, perfectioneren, ontwikkelen tot een hoger niveau.

Het karate-do zie ik als de vier jaargetijden, Lente, Zomer, Herfst en Winter. Ieder  jaargetijde heeft haar  charmes. Het is alleen een kwestie  van ‘aanpassen’ aan het klimaat!

Ik wens iedereen een fijne zomervakantie.

Jaap Smaal

 

 

No Comments to "Zomervakantie 2015"

Onze Sponsoren